Tο Peloponnese Wine Festival 2020 φτάνει στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου!

Peloponnese_Wine_Festival_6

Το Peloponnese Wine Festival, η πρωτοποριακή εκδήλωση γευσιγνωσίας της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου, δίνει το καθιερωμένο ραντεβού με επαγγελματίες και οινόφιλους, την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 στον μοναδικό χώρο του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου (Ιουλιανού 33, 10433, Αθήνα).

Στο Peloponnese Wine Festival, που θα συμμετάσχουν 40 οινοποιοί από την αφρόκρεμα του μεγαλύτερου Ελληνικού Αμπελώνα, το κοινό θα έχει την δυνατότητα να γνωρίσει από κοντά τους δημιουργούς, να συζητήσει μαζί τους, να δοκιμάσει τα υπέροχα κρασιά τους, όπως επίσης και οτιδήποτε καινούριο έχουν να φέρουν στον χώρο του κρασιού.

Η κλασική  κεντρική εκδήλωση, σε μορφή walk around tasting των κρασιών, θα περιλαμβάνει πάνω από 400 ετικέτες. Σε συνδυασμό με τις πολλαπλές παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται μέσα στο Peloponnese Wine Festival, ο στόχος είναι να αναδειχθεί στο μέγιστο βαθμό η αυθεντικότητα και η ποικιλομορφία του Πελοποννησιακού αμπελώνα, που πρωταγωνιστεί στην Ελληνική οινική σκηνή.

Σε ένα άκρως ενδιαφέρον masterclass, ‘Τhe enigma masterclass, ο  Γιάννης Καρακάσης MW, μέσα από μία τυφλή γευσιγνωσία που θα ιντριγκάρει το μυαλό αλλά και τους γευστικούς κάλυκες, δίνει την δική του αίσθηση για τα κρασιά της Πελοποννήσου. Θα είναι Αγιωργίτικο ή Μοσχοφίλερο; Θα έχει Μαυροδάφνη Πελοποννήσου κόντρα σε Κεφαλονιάς ή μήπως θα είναι κάθετη με τις πιο παλιές χρονιές; Όλα μέσα ή μήπως τίποτα από όλα αυτά; Κανείς δε θα γνωρίζει μέχρι την ημέρα της γευσιγνωσίας.

Παράλληλα, το Peloponnese Wine Festival έχει έντονα εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με την εκδήλωση να πλαισιώνεται από σύντομα σεμινάρια της Πανελλήνιας Ένωσης Οινοχόων (ΠΕΝΟ). Τα μέλη της ΠΕΝΟ θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με το κοινό μέσα από δεκάλεπτα courses «Ten Minute Courses» που θα οργανωθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης ως εξής:

  • 13:00 – Τα βασικά για το άνοιγμα ήρεμων και αφρωδών οίνων – Στάθης Τσώκος
  • 14:00 – Tips για την διαμόρφωση μια μικρής λίστας κρασιών – Πάνος Κατσούδας
  • 15:00 – Μεταγγίζοντας, ή όχι, τα ερυθρά κρασιά – Ελευθέριος Χανιαλίδης
  • 16:00 – Συντηρώντας το κρασί μετά το άνοιγμα της φιάλης – Άρης Σκλαβενίτης
  • 17:00 – Συνδυάζοντας τυριά και αλλαντικά με το κρασί – Γιώργος Ζερβογιάννης
  • 18:00 – Η οξύτητα στο φαγητό και στο κρασί – Φώτης Σταθόπουλος
  • 19:00 – Βρείτε την ποικιλία δοκιμάζοντας τυφλά – Άγγελος Αντωνίου

Στην εκδήλωση θα βρίσκεται και η πολυβραβευμένη καντίνα Food Truck ™ που θα σερβίρει υγιεινό street food εμπνευσμένο από τους δρόμους της εγγύς Ανατολής, δίπλα στα κρασιά της Πελοποννήσου.

Το Peloponnese Wine Festival σεβόμενο το περιβάλλον και θέλοντας πάντα να πρωτοπορεί, χρησιμοποιεί και φέτος το my.wine.gr, μία απλή και εύχρηστη ηλεκτρονική εφαρμογή που θα περιέχει όλα τα κρασιά της έκθεσης. Έτσι ο επισκέπτης θα μπορεί να κρατάει ηλεκτρονικές σημειώσεις για τα κρασιά που δοκίμασε, να τα βαθμολογεί και να φτιάχνει την δική του λίστα με τα ‘αγαπημένα’.

Η εκδήλωση θα ανοίξει τις πόρτες της για το κοινό στις 12:00 και θα ολοκληρωθεί στις 20:00. Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επαγγελματίες του κλάδου με επίδειξη της επαγγελματικής τους κάρτας και κοστίζει 5 € για το οινόφιλο κοινό. Το εισιτήριο περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας και ελεύθερη είσοδο στους χώρους του μουσείου.

Το μουσείο που βρίσκεται στην Ιουλιανού 33 & 3ης Σεπτεμβρίου, διαθέτει 500 θέσεις parking σε 4 επίπεδα (είσοδος από Ιουλιανού και από 3ης Σεπτεμβρίου) με κόστος 5,00 € την ημέρα, ενώ απέχει μόλις 200 μέτρα από τον σταθμό του μετρό Βικτώρια (γραμμή 1).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση και τους παραγωγούς που συμμετέχουν μπορείτε να επισκεφτείτε τον ιστότοπο:www.peloponnesewinefestival.com

ή τη σελίδα στοFacebook: https://www.facebook.com/peloponnesewinefestival/

 

#pwf2020 #pwfathens2020

@peloponnesewinefestival στο Instagram

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s