Οινοξένεια 2019: Η γιορτή ξεκίνησε από την παραλία Αιγίου, τιμώντας τη «Δική μας θάλασσα»

 Ο πολυδιάστατος θεσμός των Οινοξενείων – Τοπία και γεύσεις της Αιγιάλειας, επέστρεψε για 7ηχρονιά, έχοντας πια καθιερωθεί σαν ένα από τα χαρακτηριστικότερα φεστιβάλ της χώρας που συνδυάζει μοναδικά τη γευσιγνωσία οίνων, τις τοπικές γεύσεις και τον πολιτισμό, με φόντο τα υπέροχα τοπία της Αιγιάλειας. Η φετινή θεματική είναι ο Κορινθιακός Κόλπος και η πολύπλευρη επίδραση του στο κλίμα, στην μορφολογία, στην ιστορία και στην γαστρονομία της Αιγιάλειας.

Οι εκδηλώσεις για την έναρξη των Οινοξενείων, πραγματοποιήθηκαν στο παραλιακό μέτωπο της πόλης του Αιγίου, με τον ηθοποιό Γιώργο Ρούφα να παρουσιάζει την βραδιά στην πλατεία Ποσειδωνίας – Paestum, κάνοντας αναφορές στην ιστορική πορεία της Αιγιάλειας, στις τοπικές ποικιλίες σταφυλιών και τη γαστρονομία της θάλασσας, που φέτος έχει την τιμητική της. Μαζί του η πρόεδρος της ΔΗ.ΚΕΠ.Α. κα Μαρία Παπαχριστοπούλου η οποία έδωσε το έναυσμα για τη γιορτή ολόκληρης της Αιγιάλειας. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης η Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη», η Δημοτική παιδική – νεανική χορωδία της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ενώ ένα ιστιοφόρο του  Ναυταθλητικού Ομίλου Αιγίου «Ο Ποσειδών» «συντρόφευσε» από θαλάσσης την τελετή έναρξης ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ζωντανή μαγειρική με γεύσεις του Κορινθιακού Κόλπου. Καθόλη τη διάρκεια της τελετής οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τους οίνους του δικτύου οινοποιείων Οινοξένεια που φέτος είναι οι: Αμπελώνες RIRA, Αχαιών Οινοποιητική, Cavino, Οινοποιείο Κανακάρη, Οινοποιείο Κιντώνη, Οινοποιείο Κροκιδά, Οινοφόρος (RouvalisWinery), Τετράμυθος.

Στην άλλη πλευρά της παραλίας του Αιγίου και πιο συγκεκριμένα στο Νέο Λιμάνι  της πόλης, ο Σωκράτης Μάλαμας μπροστά σε παραπάνω από 4000 θεατές, χάρισε μια αξέχαστη ερμηνεία, για παραπάνω από 3,5 ώρες, δίνοντας έναν πανηγυρικό τόνο στην έναρξη των Οινοξενείων. Το κοινό τραγούδησε μαζί με τον Σωκράτη Μάλαμα τραγούδια που έχουν αγαπηθεί και όλα αυτά με φόντο το γραφικό παραλιακό μέτωπο και την πόλη του Αιγίου.

Οι εκδηλώσεις των Οινοξενείων θα συνεχιστούν έως τις 30 Αυγούστου, με καθημερινά δρώμενα σε οινοποιεία, εστιατόρια και μοναδικές ορεινές και παραθαλάσσιες τοποθεσίες της Αιγιάλειας, σε ένα μοναδικό ταξίδι γεύσεων και εμπειριών.

Η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α ευχαριστεί το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας και το Λιμεναρχείο Πάτρας και Αιγίου για τη συνεργασία τους  στην έναρξη των Οινοξενείων καθώς και το  Ναυταθλητικό  Ομίλο Αιγίου «Ο Ποσειδών», τη Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη». Επίσης ευχαριστεί για τη συνεργασία το Δίκτυο Ποιότητας Οινοξένεια που είναι συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων.

67481818_2383359838423637_2512547767851679744_n

Δείτε το πρόγραμμα εδώ

ONOXENEIA LOGO & SLOGAN

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s