Ελληνικό Απόσταγμα την Κυριακή, 10 Φεβρουαρίου, στην Αίγλη Ζαππείου

Στο καθιερωμένο πια «Ελληνικό Απόσταγμα», που επαναλαμβάνεται φέτος για 5ηφορά,

την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019, στην Αίγλη Ζαππείου,  13:00 – 20:00

συμμετέχουν μόνο ελληνικές ποτοποιίες, τα επώνυμα προϊόντα των οποίων βρίσκονται σε φάση συνεχούς ποιοτικής και επικοινωνιακής αναβάθμισης, παρά τις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά στην αγορά, με την εξαιρετικά υψηλή φορολόγηση και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που υφίστανται από το χύμα τσίπουρο και το λαθραίο οινόπνευμα.

Αυτά, άλλωστε, τα εμπόδια και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο νόμιμος έλληνας αποσταγματοποιός καθιστούν το «Ελληνικό Απόσταγμα» μία ξεχωριστή εκδήλωση, που, εκτός από το να προβάλει μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, φωτίζει το έργο των ελλήνων επιχειρηματιών του χώρου. Που όχι μόνο συνεχίζουν να αποστάζουν στην Ελλάδα, αλλά επιπλέον βελτιώνουν τα προϊόντα τους γευστικά και επικοινωνιακά, κάτι πραγματικά αξιοθαύμαστο.

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μερικά από τα καλύτερα ελληνικά αλκοολούχα ποτά, ανάμεσά τους δυσεύρετα τσίπουρα από μικρούς παραγωγούς, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, αποστάγματα φρούτων, ηδύποτα από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου και σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, τα οποία συνεχίζουν να αποτελούν τεράστια τάση στο χώρο.

Επίσης, επειδή το ούζο και το τσίπουρο είναι καθιερωμένοι συνοδοί παραδοσιακών και μη εδεσμάτων, το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2019 εξασφάλισε την παρουσία μερικών σημαντικών εστιατορίων/μεζεδοπωλείων της Αθήνας, κάποια με αξιόλογες λίστες τυποποιημένων αποσταγμάτων και ανάλογη εξειδίκευση στο μενού, που θα προσφέρουν δωρεάν στους επισκέπτες διάφορες δημιουργίες τους προς δοκιμή, ως «Χορηγοί Γευστικής Απόλαυσης».

Επιπλέον, το «Ελληνικό Απόσταγμα» 2019 φιλοξενεί και τις εξής παράλληλες εκδηλώσεις:

  1. «Το ούζο στο προσκήνιο – Γνωρίζοντας την ιστορία μας: γεύση & πολιτισμός» (16:00 – 17:00): Δίπτυχη εκδήλωση με τα εξής θέματα: Α) Ουζερί και ουζομεζέδες: ένας ελληνικός θησαυρός και Β) Το ούζο στον ελληνικό κινηματογράφο, με ομιλητές τους Γιώργο Πίττα (greekgastronomyguide.gr) και Χάρη Βεκρή (tsou.gr – «τα πάντα για το ούζο»), αντίστοιχα, με προβολές σπάνιου και αρχειακού οπτικοακουστικού υλικού.
  2. Τιμητική εκδήλωση στη μνήμη του μεγάλου αποσταγματοποιού Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου (1940-2018). Σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Παραγωγών Αποσταγμάτων & Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), διακεκριμένοι συνάδελφοι του εκλιπόντος θα μιλήσουν για τη ζωή και το έργο του. Θα ακολουθήσει μίνι συναυλίαμε τραγούδια της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης, απ’ όπου καταγόταν ο Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος (Σηλυβρία), με τους Βιβή Βουτσελά (φωνή), χοράρχη του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής, Κυριάκο Γκουβέντα (βιολί), Γιάννη Καραμάνη (κιθάρα) και Βαγγέλη Πασχαλίδη (σαντούρι). Την καλλιτεχνική διεύθυνση της παράλληλης αυτής εκδήλωσης έχει ο στιχουργός και μουσικός παραγωγός Πάρης Μήτσου, ο οποίος θα συνομιλήσει για τα τραγούδια με το δημοσιογράφο οίνου και καθηγητή μουσικής Αργύρη Καλλιανιώτη.

Η είσοδος στο «Ελληνικό Απόσταγμα» κοστίζει 10€ (5€ φοιτητικό) και είναι δωρεάν για επαγγελματίες HORECA και φοιτητές οινολογίας. Περιλαμβάνει κατάλογο συμμετεχόντων, με όλα τα στοιχεία και τα προϊόντα των συμμετεχόντων, ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων και δωρεάν είσοδο στις παράλληλες εκδηλώσεις και τις γευστικές δοκιμές εδεσμάτων των εστιατορίων. Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΑΟΠ.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s