Οινοξένεια 2017 : “Τα χρώματα της Γεύσης”

Για 5η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνονται τον Αύγουστο στην Αιγιάλεια τα «Οινοξένεια». Μία μοναδική γιορτή σε σειρά εκδηλώσεων με πρωταγωνιστή το κρασί.

13776047_1099252660167701_2020428599144550838_n

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία στο δεκαήμερο  17 ως 27 Αυγούστου 2017  να επισκεφθούν τα 6 οινοποιεία που συμμετέχουν, να “ταξιδέψουν” στους αμπελώνες, να συμμετέχουν σε γευστικές δοκιμές με οδηγό το κρασί και τη γεύση. Επίσης, να παρακολουθήσουν πολιτιστικά δρώμενα, εκθέσεις, συναυλίες.

Γεύσεις, αρώματα, μουσική συνθέτουν ένα μοναδικό ταξίδι εξερεύνησης και απόλαυσης.

Όπως αναφέρει σχετικά, η διοργανώτρια Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.):

«Φέτος θα εξερευνήσουμε την αρμονία των γεύσεων σε έναν τόπο που συνδυάζει μοναδικά τη φύση με τον άνθρωπο, την παράδοση με τον πολιτισμό, τη μακραίωνη ιστορία με το ζωντανό σήμερα, το κύμα με το έλατο! Έναν τόπο που ο Παυσανίας εκθείασε για την αμπελουργική του δεινότητα και όπου ο Οσκαρικός σκηνοθέτης Alexander Payneανακηρύχθηκε «Παγκόσμιος πρεσβευτής των οίνων της Αιγιάλειας» από το 2016, για τους οίνους και τη φιλοξενία του.

Στην Αιγιάλεια, έναν τόπο με γευστική πολυπλοκότητα και μακρά επίγευση!»

Ο θεσμός «Οινοξένεια» διοργανώνεται για 5η χρονιά από τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., αποτελώντας μια από τις κύριες εκδηλώσεις οινικού και εναλλακτικού τουρισμού της χώρας. Βασικοί πρωταγωνιστές και συνδετικός κρίκος όλων των δράσεων είναι τα κρασιά της Αιγιάλειας και τα οινοποιεία του «Δικτύου Οινοξένεια».

Ο δρόμος πλέον προσφέρει ασφάλεια και ταχύτερη πρόσβαση στο Αίγιο και η τουριστική υποδομή εγγυάται υπηρεσίες υψηλού επιπέδου για τους επισκέπτες. Ξενοδοχεία, ξενώνες, εστιατόρια και δεκάδες άλλες επιχειρήσεις συμμετέχουν στο δίκτυο και προσφέρουν μοναδική φιλοξενία.

Η έναρξη των εκδηλώσεων είναι την  Πέμπτη 17 Αυγούστου  στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου «Αλέκος Μέγαρης», που θα περιλαμβάνει παρουσίαση των οίνων και των γεύσεων της Αιγιάλειας, γευστική δοκιμή με γυάλινο ποτήρι γευσιγνωσίας «Οινοξένεια» και μουσικό «Ταξίδι στα χρώματα της Μεσογείου» με τη Σαββίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico.

Ο θεσμός τελεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Τουρισμού, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ.

 

Πληροφορίες για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μπορείτε να βρείτε  στη σελίδα www.oinoxeneia.gr και στο facebook

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s