Θρίαμβος διακρίσεων για την Μπουτάρη στον 17ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης

Πρώτη στη σειρά κατάταξης των οινοποιείων με βάση τις βαθμολογίες των κρασιών που συμμετείχαν στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου & Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, αναδείχτηκε η οινοποιία Μπουτάρη, αποσπώντας τα σημαντικότερα μετάλλια και διακρίσεις.

17361373_10154988464596236_2095244241_n

Ο κ. Κωνσταντίνος Μπουτάρης, Πρόεδρος της οινοποιίας Μπουτάρης, ο κ. Ι. Βογιατζής, Γενικός Διευθυντής και Δ/ντης Οινολογικού και οι κύριοι Αλέξανδρος Τζαχρίστας, οινολόγος του Οινοποιείου της Μαντινείας και Βασίλης Γεωργίου, οινολόγος του Οινοποιείου της Νάουσσας

Η τελετή απονομής του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαρτίου στην Αίγλη Ζαππείου, στο πλαίσιο επίσημου δείπνου παρουσία των σημαντικότερων προσωπικοτήτων του ελληνικού, οινικού κλάδου.

Για ακόμα μια φορά το Grande Reserve Naoussa Boutari ξεχώρισε για δύο εξαιρετικές σοδειές: για τη σοδειά του 2011 που έλαβε το Μεγάλο Χρυσό και ειδική διάκριση ως το ξινόμαυρο με την υψηλότερη βαθμολογία και για τη σοδειά του 2013 που κέρδισε Χρυσό μετάλλιο, αναδεικνύοντας και πάλι τη μεγάλη αξία, την υψηλή ποιότητα και τη συνέπεια που το χαρακτηρίζουν και που δικαίως το κατατάσσουν ανάμεσα στα πιο σπουδαία ελληνικά κρασιά διαχρονικά.

Την πρώτη του ωστόσο μεγάλη αναγνώριση έλαβε και το Οροπέδιο, η πιο πρόσφατη δημιουργία της οινοποιίας Μπουτάρη, αποσπώντας όχι μόνο Χρυσό Μετάλλιο, αλλά και ειδική διάκριση ως το καλύτερο Μοσχοφίλερο της σοδειάς 2016. Το Οροπέδιο αποτελεί μια δυναμική έκφραση της ποικιλίας Μοσχοφίλερο, ένα άριστο λευκό κρασί, από επιλεγμένους αμπελώνες του οροπεδίου της Μαντινείας, αποτέλεσμα 25 χρόνων διαρκούς έρευνας και πειραματισμών της οινοποιίας Μπουτάρη.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s