Ο Soren Polonius και η εθνική ομάδα sommeliers της Σουηδίας στην Ελλάδα!

det_soren_polonius_photo
Στην Ελλάδα φτάνουν την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, ο Soren Polonius και η εθνική ομάδα sommeliers της Σουηδίας στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους για τον παγκόσμιο διαγωνισμό.
Ο Soren, “a million dollar sommelier” όπως είναι γνωστός, είναι ιδρυτής και επικεφαλής εκπαιδευτής της εθνικής ομάδας των Σουηδών sommeliers, επικεφαλής sommelier στο Esperanto Group (όμιλος ξενοδοχείων) και ιδιοκτήτης της εταιρείας Dryck enl Polonius (consulting-marketing-education-freelance writing). Δέκα χρόνια ασχολείται με τη προπόνηση υποψήφιων sommelier σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και έχει καταφέρει να αναδείξει τον συμπατρίωτη του Andreas Larsson καλύτερο Ευρωπαίο Sommelier 2004 και νικητή του Παγκόσμιου διαγωνισμού Sommelier του 2007, και τον Jon Arvid Rosengren καλύτερο Ευρωπαίο Sommelier 2013 και καλύτερο Sommelier στον Kόσμο, το 2016 στην Αργεντινή.
Η ομάδα και ο Soren, θα επισκεφθούν οινοπαραγωγικές περιοχές όπως η Νεμέα, η Μαντινεια, η Σαντορίνη, η Νάουσα και η Δράμα με στόχο να γνωρίσουν από κοντά τις αμπελουργικές ζώνες και να δοκιμάσουν κρασιά από Ελληνικές γηγενείς αλλά και διεθνείς ποικιλίες σε επιλεγμένα οινοποιεία και κατά τη διάρκεια γαστρονομικών δείπνων.
Η ομάδα, η οποία αποτελείται από τους
  • Maya Samuelsson (3rd place in Swedish Championship) – TV4 & Vinkallan
  • Frida Hansson (2nd place in Swedish Championship, up for the Nordic’s) – Restaurant Babette
  • Fredrik Lindfors (1st place in Swedish Championship, up for the Nordic’s) – Grand Hotel
  • Robert Andersson (Candidate for the European Championship) – Hornstulls Bodega
θα αναχωρήσει στις 17 Φεβρουαρίου για τη Σουηδία και την ίδια μέρα ο Soren θα αρχίσει, στη Θεσσαλονίκη, ένα 3ήμερο σεμινάριο/masterclass για τους Έλληνες μαθητές του Wine & Expert Sommelier Course, της Genius in Gastronomy, του Γιώργου Λούκα οι οποίοι θα μαζευτούν εκεί από όλες τις περιοχές της χώρας.
Τους Σουηδούς συναδέλφους τους θα συνοδεύουν οι δικοί μας Άρης Σκλαβενίτης και Αλέξανδρος Μπουζίκας, καλύτεροι Έλληνες οινοχόοι για το 2016 & 2017 αντίστοιχα, στελέχη της Genius in Gastronomy και οι Wine Lovers, Ελένη Μπλούχου και Popi Wallick.
Με την υποστήριξη των:
 %cf%80%ce%b1%cf%81%ce%bf%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%83%ce%b7_logotypa
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s