Παρουσίαση Βιβλίου & Γευσιγνωσία από τον John Szabo MS στην Αθήνα!

14642708_10208531922069134_1778514717_nΟ John Szabo MS ένας από τους 234 Master Sommeliers στο κόσμο και θερμός υποστηρικτής του Ελληνικού κρασιού στο εξωτερικό θα βρεθεί στην Αθήνα, τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στις 7:30 μ.μ., στο Electra Metropolis Hotel, για την πρώτη παγκόσμια επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του “Volcanic Wines: Salt, Grit and Power”, αφορμή για το οποίο ήταν επίσκεψή του στη Σαντορίνη!

Στον φιλόξενο χώρο του ολοκαίνουργιου 5* ξενοδοχείου του Συντάγματος θα μοιραστεί μαζί μας το πάθος του για το κρασί και ό,τι το κάνει μοναδικό και ταυτόχρονα θα παρουσιάσει σε ειδική γευσιγνωσία τα 8 αντιπροσωπευτικά volcanic wines που προσωπικά επέλεξε από τη Σαντορίνη και τον υπόλοιπο κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για το John Szabo MS και το βιβλίο του θα μιλήσουν ο Δρ. Γιάννης Παρασκευόπουλος /  Gaia Wines, ο Γιάννης Καρακάσης Master of Wine και η Σοφία Πέρπερα / Διευθ. Ελληνικού Γραφείου Οίνου Β. Αμερικής.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Καναδικής Πρεσβείας, με την ευγενική χορηγία των οινοποιείων Artemis Karamolegos Winery, Santo Wines, Gaia Wines και την υποστήριξη των εταιρειών Αίολος, Cellier, Mr Vertigo, Nostos Wines, Trinity.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση γίνεται απαραίτητα με κράτηση στο ebi1@me.com

Κόστος €40/άτομο

Ειδική τιμή πώλησης βιβλίου για όσους συμμετέχουν στην εκδήλωση £24

Οργάνωση: Bonello Trading Ltd

 

14433211_1103096266394644_2585277954817355403_nΛίγα Λόγια για τον John Szabo MS

Ο John Szabo MS είναι ο πρώτος Καναδός που κατάφερε να περάσει με επιτυχία τις ιδιαίτερα απαιτητικές εξετάσεις του Master Sommelier, το 2004.

Έχοντας βαθιά γνώση όλων των πλευρών της εστίασης -από την κουζίνα, μέχρι και τη συμβουλευτική- έχει αναδειχθεί ως “Canada’s best-known sommelier” στο Meininger’s Wine Business International.

Ο John, συνεταίρος και βασικός κριτής του www.WineAlign.com , του σημαντικότερου site οίνου του Καναδά, είναι παράλληλα και βασικός αρθρογράφος ή συνεργάτης, διάφορων άλλων εξειδικευμένων ιστοσελίδων και περιοδικών εκδόσεων στον Καναδά και στις ΗΠΑ, όπως το Wine & Spirits Magazine.

Παράλληλα έχει δημοσιεύσεις σε δεκάδες περιοδικά και εφημερίδες παγκοσμίως.

Ο John είναι ο συγγραφέας των βιβλίων Pairing Food and Wine For Dummies (Wiley, December 2012), και Sommelier Management (Canadian Association of Professional Sommeliers, Revised Edition 2013), ενώ το τελευταίο του βιβλίο Volcanic Wines: Salt, Grit and Power, αποτελεί αποτέλεσμα πολυετούς έρευνας, γευσιγνωσίας και ταξιδιών, στον κόσμο των καλύτερων ηφαιστειακών οινοπαραγωγικών περιοχών.

volcanicwine_frontcover

Λίγα Λόγια για το βιβλίο

Το βιβλίο Volcanic Wines αποτελεί μια μυθιστορηματική προσέγγιση στον κόσμο του κρασιού χρησιμοποιώντας τα ηφαιστειακά εδάφη ως συνδετικό κρίκο σε μια ευρεία γκάμα σταφυλιών και οινικών περιοχών.

Η έκδοση είναι εικονογραφημένη με περισσότερες από 400 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα και αναδεικνύουν με εύγλωττο τρόπο την μοναδική ομορφιά των ηφαιστειακών αμπελώνων.

Η ενότητα Wines & People εστιάζει στους ανθρώπους και ειδικότερα σε περισσότερους από 300 οινοπαραγωγούς που σκιαγράφονται γλαφυρά μέσα από την παράθεση των προσωπικών τους ιστορίων, σε συνδυασμό με μοναδικά μυστικά που αποκαλύπτουν οι ειδικοί των ηφαιστειακών οίνων.

Λεπτομερείς χάρτες, ετικές κρασιών και φωτογραφίες περιοχών, παρασύρουν τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό οπτικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο, ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, υπογραμμίζοντας τα μοναδικά χαρακτηριστικά που έχουν τα κρασιά που παράγονται σε ηφαιστειογενείς περιοχές και κάνοντας το βιβλίο να αποτελεί σίγουρα σημείο αναφοράς για το διεθνή χώρο του οίνου.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s