Πασχαλινά ταιριάσματα

krasia-pasxa_78273733-575x391

Δύσκολο το τραπέζι της Λαμπρής, πλούσιο, πολύπλοκο, «γεμάτο» και θες να το ταιριάξεις όλο μ ένα κρασί, ακόμη πιο δύσκολο!

Θα προσπαθήσω να στο συνδυάσω με το δικό μου τρόπο και χωρίς να σε «ξοδέψω» ιδιαίτερα!

Ένα κρασί για όλο το τραπέζι,  όχι και για τα γλυκά, θα ήταν μια ρετσίνα, εγώ θα διάλεγα Τετράμυθος Ρετσίνα NV, αν το αρνάκι είναι στο φούρνο με μυρωδικά, θα έχεις τον τέλειο συνδυασμό αλλά και για τα πρώτα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο και σε τιμή που δεν μπορείς να “διαπραγματευθείς”.

Αν όμως το το πήγαινες βήμα, βήμα και παραδοσιακά, θα έλεγες ένα Σαββατιανό για τη μαγειρίτσα, τις σαλάτες και τις πίτες. Θα διάλεγα Μικροοινοποιία  Μυλωνά – Σαββατιανό 2015, με μύτη και εκτόπισμα, τυπικό δείγμα της ποικιλίας στα καλύτερά της!

Στο αρνί θα έβαζα τον Δάφνιο του Δουλουφάκη, φίνο με εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής και με τα ζωικά, φυτικά και μπαχαρένια του χαρακτηριστικά θα κάμει το αρνάκι στο φούρνο παραδεισένιο!

Αν όμως θες να πας «παραδοσιακά» και στη σούβλα, μια στιβαρή Νεμέα, ένα Ξινόμαυρο η ένα Syrah δεν θα σε απογοητεύσει. Νάουσα Μπουτάρη 2014 διαλέγω εγώ!

Και για τα γλυκά, επιδόρπια που συνήθως είναι γαλακτομπούρεκα, τσουρέκια και τάρτες φρούτων θα πήγαινα σε ένα Μοσχάτο Σάμου, να αναδείξω τη γλύκα, τα άνθη και τα’ αρώματα των γλυκών και της εποχής! Επιλέγω Samos Vin Doux 2015 πιείτε το δροσερό τους 8°–10°C και θα με θυμηθείτε.

Καλό Πάσχα σε όλους

PW

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s