Πήγαμε όλοι Οινόραμα

Για μια ακόμη φορά, ίσως την πιο εντυπωσιακή μέχρι σήμερα και όχι μόνο εξ αιτίας της προσέλευσης του κόσμου αλλά και της συμμετοχής 200 οινοποιείων, ένιωσα περήφανη που “ανήκω” σ αυτόν τον μαγικό κόσμο του κρασιού!

Παρά την κρίση που μαστίζει τη χώρα, ο δυναμισμός και η αισιοδοξία που πλανιόταν στον αέρα και τις 3 ημέρες της έκθεσης σου έδινε την αίσθηση πως η ανάπτυξη δεν είναι ουτοπία.

24.000 φιάλες ανοίχτηκαν και δοκιμάστηκαν, φέτος κατά τη διάρκεια του τριημέρου που διήρκεσε το Οινόραμα 2016! Οι χιλιάδες αυτές φιάλες ανοίχθηκαν για χάρη των 10.000 περίπου επισκεπτών που πέρασαν από την έκθεση στις 5, 6 και 7 Μαρτίου 2016, σε ένα ασφυκτικά γεμάτο Ζάππειο Μέγαρο.

3.jpgΕκατοντάδες οινοποιεία από κάθε γωνιά της χώρας προσήλθαν στην Αθήνα για να δειγματίσουν περισσότερα από 1.500 κρασιά σε οινόφιλους και επαγγελματίες, σε μία πρωτοφανή επίδειξη …οινικής δύναμης που άφησε άφωνους πολλούς από τους επιφανείς επισκέπτες της έκθεσης μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησαν οι καινοτομίες του φετινού Οινοράματος, όπως η σχεδιασμένη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου αίθουσα των «Οινικών Αποκαλύψεων» με κρασιά από αφανείς ποικιλίες αμπέλου (πολλές από τις οποίες στο μέλλον θα αναδειχθούν σε πρωταγωνιστές του ελληνικού αμπελώνα) και δεκάδες μικρά και άγνωστα οινοποιεία, πολλά από τα οποία έκαναν για 1η φορά την εμφάνισή τους στην αγορά της Αθήνας.

Εξίσου δημοφιλής, ειδικά για τους ξένους επισκέπτες, ήταν η αίθουσα «Discover Greek Wines», με 250 αντιπροσωπευτικά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα με φόντο έναν τεράστιο χάρτη της οινικής Ελλάδας.

Η έκθεση Οινόραμα ήταν το επιστέγασμα μιας καταπληκτικής εβδομάδας κρασιού που ξεκίνησε την Κυριακή 28/2 με την ημερίδα «Μαραθώνιος Οινικής Γνώσης» με 30 οινικές προσωπικότητες. Καθ’ όλη τη διάρκεια του «Athens Wine Week» έγιναν σε όλη την πόλη δεκάδες εκδηλώσεις για το κρασί με αποκορύφωμα το Οινόραμα, καθιστώντας το ελληνικό κρασί πρωταγωνιστή τής πόλης για επτά ημέρες.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s