Abovo my love!

Μεσημέρι Τρίτης στο κέντρο της πόλης, που εγώ αγαπώ, στο αγαπημένο Κολωνάκι με φίλες!

Επαγγελματικό ραντεβού, μαζί με lunch.  Που να πάμε; Ρίχνω την ιδέα, πάμε Abovo για μεσημέρι, να φάμε κάτι νόστιμο, δημιουργικό, σε πολύ κομψό και προσιτό χώρο;  Πάμε!

Οικείο το σημείο, Τσακάλωφ, στη συνέχεια του Everest μετά τον πεζόδρομο.

Πρώτη εικόνα, σε άπταιστα ελληνικά, clean cut sic!

Νιώθεις πως είσαι Νέα Υόρκη η Λονδίνο με τις καθαρές γραμμές, το μαύρο δέρμα και το εξωτικό πράσινο από τα φυτά εσωτερικού χώρου.

White Abovo, ο μεσημεριανός κατάλογος, δημιουργικός, ξεκάθαρος, παιχνιδιάρικος αλλά και γαστρονομικός.

Μέχρι να έρθει ο Μιχάλης Νουρλόγλου, αγαπημένος σεφ από το Abovo στο Κεφαλάρι και θα μπορούσες να πεις “έρωτας με την πρώτη μπουκιά” για το αυθάδικο, δημιουργικό, τολμηρό, γλυκό και τρυφερό aproach, του δημιουργικού του χαρακτήρα, αποφασίζουμε τα της παραγγελίας, ταρτάρ τόνου, open face σάντουιτς με ταρτάρ μοσχαριού και παγωτό μουστάρδα, ένα τόστ αλλιώς, και μια σαλάτα με κάσιους, πρασινάδες και ανανά.

Κουβεντούλα, επιλογή κρασιού, από μια “νόστιμη” λίστα και φθάνει προζυμένιο, φρυγανισμένο ψωμί, με χοντρό αλάτι και αγουρέλαιο!

12742708_10153824250501236_2176170118533758471_n

Μιχάλης Νουρλόγλου

Μας φέρνει τα πιάτα που παραγγείλαμε ο ίδιος ο σεφ, μου αρέσει αυτό, σε κάνει μέρος του “παιχνιδιού”!

Ο καλομαγειρεμένος τόνος  πάνω στην κινόα είναι νόστιμος και “τραγανός”, το τοστ της Ελένης είναι απίστευτα συμπυκνωμένος πειρασμός, η σαλάτα, φρέσκια, πολύχρωμη και ζουμερή και το μοσχαρίσιο ταρτάρ με παγωτό μουστάρδα και βαλεριάνα, ανήκει στην τέχνη της γεύσης!

12744565_10153824250696236_4831163782875246717_n

Μοσχαρίσιο ταρτάρ με παγωτό μουστάρδα

Περνάει η ώρα εξαιρετικά ευχάριστα, το σέρβις διακριτικό, ευγενικό και αποτελεσματικό.  Λέμε να μην δοκιμάσουμε γλυκό αυτή τη φορά, όχι για τη σιλουέτα αλλά γιατί είμαστε στη μέση της ημέρας και ακολουθούν πολλές συναντήσεις, δεν μας αφήνει και καλά κάνει!

8383_10153824250751236_8539723672766590019_n

Τοστ αλλιώς

 

Σε μικρό βαζάκι, πανακότα με τρίμματα, καραμέλας, η κρέμα όπως πρέπει και η καραμέλα να σε κάνει να νιώθεις πως τρως κρέμα καραμελέ με τσαχπινιά!  Τόση όση, τόση όση να γλυκαθείς, τόση όση να μην μπουκώσεις!

10400078_10153824250711236_6690986682625617039_n

Τόνος με κινόα

Χαλαρώνουμε, με το κρασί μας και σκέφτομαι πως θέλω να ξαναέρθω εδώ και βράδυ, για να δοκιμάσω τα “βραδινά” του και για να ρίξω το “blame on him”.

12745939_10153824250771236_8693573477300541324_n

Γιατί ανάμεσα στα άλλα που θέλει να κάνει, είναι μια έκπληξη, ένα “μυστικό στο αυτί” ανάμεσα σε εκείνον και τον καλεσμένο. «Put the blame on me», θα σου πει και θα σου κλείσει το μάτι, δηλαδή; Ο σεφ θα διαλέξει από τον κατάλογο 10 πιάτα και θα δημιουργήσει ένα κρυφό μενού, διαφορετικό κάθε φορά, το οποίο εμείς θα επιλέγουμε στα τυφλά.

Αν δεν μας αρέσει; “Put the blame on him”

Τσακάλωφ 18, Κολωνάκι, 210 3388838

PW

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s