Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την Επιβολή ΕΦΚ στο Κρασί

Την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015, στις 11 π.μ., στο ξενοδοχείο Electra Palace (Νικοδήμου 18-20, Πλάκα) η ΕΔΟΑΟ πραγματοποιεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την επιβολή του Ειδικού Φόρου στο Κρασί.

Δείτε παρακάτω τη σχετική ανακοίνωση του ΣΕΟ:

Αγαπητά Μέλη, αγαπητοί Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε, η ψήφιση τελικά του νόμου που αφορά στην επιβολή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον οίνο αποτελεί γεγονός το οποίο με μαθηματική ακρίβεια αναμένεται να επιφέρει μια σειρά από δυσμενή αποτελέσματα σε όλον εν γένει τον αμπελοοινικό τομέα.

Επιπλέον, στις 27.11.2015 πραγματοποιήθηκε στην Διεύθυνση Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης του Υπουργείου Οικονομικών με την συμμετοχή των εκπροσώπων του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (Σ.Ε.Ο.) και των λοιπών οργανώσεων του κλάδου προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου (αποθέματα, φορολογικές αποθήκες, καθορισμός φορολογητέας ύλης, κ.α.). Μάς επιβεβαιώθηκε συνεπώς η βούληση της Πολιτείας, παρά τις εκκλήσεις μας για τον δυσβάσταχτο και στην ουσία ανεφάρμοστο χαρακτήρα του μέτρου, να προχωρήσει στην εφαρμογή του από 01.01.2016.

Για τον Σ.Ε.Ο. ο οποίος υπεραμύνεται εδώ και δεκαετίες τα συμφέροντα των ιδιωτικών οινοποιείων της Χώρας, δεν θα πρέπει να σταματήσουν οι προσπάθειες για την κατάργηςη του μέτρου και βεβαίως, προς ώρας, για την όσο το δυνατόν ηπιότερη εφραμογή του.
Για του λόγους αυτούς, σε συνεννόηση με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.) σάς προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της τελευταίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 στο Ξενοδοχείο Electra Palace (Νικοδήμου 18-20, Πλάκα) όπου θα γίνει σχετική ενημέρωση, θα συζητηθεί το ζήτημα και θα καθοριστούν οι τρόποι δράσεις του κλάδου. Τονίζουμε ότι η Συνέλευση είναι ανοιχτή για όλους τους οινοποιούς ακόμα και εκείνους που δεν είναι μέλη του Σ.Ε.Ο.

Η παρουσία σας είναι απαραίτητη για το μέλλον της ελληνικής οινοποιίας.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Γιώργος Σκούρας
Πρόεδρος Δ.Σ. ΣΕΟ

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s