Νάουσα, η πόλη του Οίνου 2015

 

NAOUSSA WINE CITY 2015 POSTER-111-13 Δεκεμβρίου 2015 / Πολυχώρος Πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ

Η πανέμορφη πόλη της Νάουσας ετοιμάζεται να υποδεχτεί για ακόμη μια χρονιά τους οινόφιλους στην εκδήλωση «Νάουσα, Η Πόλη του Οίνου», η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως και τις 13 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού ΒΕΤΛΑΝΣ. Πηγή έμπνευσης, το μοναδικό Ξινόμαυρο και η συμβολή του, τόσο στην ιστορία, την κουλτούρα και τη γαστρονομία της περιοχής όσο και στην καθιέρωση της δυναμικής της ελληνικής οινοποιίας διεθνώς.

Μετά την εξαιρετική επιτυχία της περσινής διοργάνωσης από το νεοσύστατο Σύνδεσμο Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας, η φετινή ατζέντα εμπλουτίζεται ακόμη περισσότερο, ενώ θα δώσουν το «παρών» και οι δύο Έλληνες Masters of Wine, οι κκ Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW και Γιάννης Καρακάσης ΜW. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για τους δύο και μοναδικούς κατόχους του υψηλότερου οινικού τίτλου διεθνώς (Master of Wine) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Από τις σημαντικές στιγμές της εκδήλωσης θα είναι και η παρουσίαση του νέου λογότυπου του Συνδέσμου, η οποία θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου (12/12).

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τους οίνους των Ναουσαίων παραγωγών, να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα, και να παρακολουθήσουν ημερίδες και σεμινάρια από καταξιωμένους εισηγητές του οινικού κλάδου καλύπτοντας μια ευρεία θεματολογία (αμπελουργία, οινοποίηση, εξαγωγές, επικοινωνία και marketing, οινοτουρισμός, γαστρονομία). Παράλληλα, θα υπάρχουν ειδικές εκδηλώσεις για τα παιδιά, ενώ την τελευταία ημέρα τα οινοποιεία θα ανοίξουν τις πόρτες τους προσφέροντας θεματικές οινογνωσίες (κάθετες και οριζόντιες δοκιμές, συνδυασμοί Food and Wine, συνδυασμοί κρασιού με μουσική και τέχνες κα).

Τέλος είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι από τις 11 έως τις 13 Δεκεμβρίου η καρδιά του Ξινόμαυρου θα χτυπάει σε όλη την πόλη της Νάουσας, με εκδηλώσεις στα winebars και τα εστιατόρια, αλλά και με τη δυνατότητα εξερεύνησης της ΠΟΠ ζώνης μέσα από μια περιπατητική διαδρομή με τους TRIGIRO, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Εάν θέλετε να δείτε το πρόγραμμα ηλεκτρονικά: bit.ly/NXino15

 

ΝΑΟΥΣΑ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ | ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ:5 €

ΕΙΔΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ: 25 €

Περιλαμβάνει γενική είσοδο και παρακολούθηση όλων των εκδηλώσεων όπου απαιτείται ειδικό εισιτήριο (βλ. πρόγραμμα).

Εξαιρείται η ‘’Οριζόντια γευστική δοκιμή Νάουσa2007’’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s