Αγώνας για την ακύρωση του ΕΦΚ στο Κρασί

Ξεκινούν από σήμερα κιόλας οι ενέργειες σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο για την ακύρωση του  επαχθούς μέτρου φορολόγησης του κρασιού.

Μπροστά σε μία νέα δύσκολη πραγματικότητα βρίσκεται πλέον ο αμπελοοινικός τομέας, μετά την απόφαση  της κυβέρνησης να προχωρήσει εντέλει στην επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί, αγνοώντας τα συντριπτικά επιχειρήματα όσων αντέτειναν ότι μια τέτοια ρύθμιση είναι παράλογη, προβληματική και σε μεγάλο βαθμό ατελέσφορη.

Είναι εντυπωσιακό μάλιστα ότι  δεν αγνοήθηκε  μόνον η “φωνή ” του τομέα, όπως εκφράστηκε ενωτικά χθες στην έκτακτη συνέντευξη τύπου  των προέδρων των 3 οργανώσεων (ΕΔΟΑΟ, ΚΕΟΣΟΕ, ΣΕΟ)  που εκπροσωπούν τους 200.000 έλληνες αμπελουργούς και τα περίπου 900 οινοποιεία, αλλά και οι θέσεις των  2 κορυφαίων  ευρωπαϊκών φορέων  οίνου ( COPA COGECA, CEEV).

Για την Διεπαγγελματική Οίνου τα πράγματα είναι σαφή: η επιβολή του ειδικού φόρου στο κρασί είναι ένα άδικο και ολέθριο μέτρο καθώς επιβάλλεται σε ένα γεωργικό προϊόν που παράγεται στην Ελλάδα συνεισφέροντας σημαντικά στον εθνικό πλούτο και στην ανόρθωση της Οικονομίας.

Υποχρεωτικά, η αποτροπή της εφαρμογής του είναι μονόδρομος.

 

Δείτε εδώ τη συνέντευξη των 3 Προέδρων, Δρ. Γιάννη Βογιατζή – ΕΔΟΑΟ, κ. Γιώργου Σκούρα – ΣΕΟ και κ. Χρ. Μάρκου – ΚΕΟΣΟΕ στην ΕΡΤ

 

Advertisements

One thought on “Αγώνας για την ακύρωση του ΕΦΚ στο Κρασί

  1. ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΛΑΘΟΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ , ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ .

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s