Η RAPSANI GRANDE RESERVE 2009 στο TOP 100 WINES του καταξιωμένου περιοδικού WINE & SPIRITS

Η RAPSANI GRANDE RESERVE 2009 το καλύτερο ελληνικό ερυθρό κρασί για το 2015

 H νέα διάκριση για τη σειρά TSANTALI RAPSANI έρχεται να κλείσει δυναμικά την επετειακή χρονιά του 25ου τρύγου της οικογένειας Τσάνταλη στην ΠΟΠ ζώνη της Ραψάνης

«Μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης και χάρης» ήταν ένας από τους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκε στη RAPSANI GRANDE RESERVE εσοδείας 2009 από το WINE & SPIRITS. Με 94 βαθμούς, η ναυαρχίδα των ΠΟΠ οίνων Ραψάνη της οικογένειας Τσάνταλη αξιολογήθηκε ως ο καλύτερος ερυθρός οίνος από την Ελλάδα και κέρδισε μια θέση στην ετήσια λίστα των 100 καλύτερων κρασιών από όλο τον κόσμο για το 2015 του καταξιωμένου αμερικανικού περιοδικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 94 βαθμοί ήταν η υψηλότερη βαθμολογία που δόθηκε όχι μόνο ανάμεσα στους ελληνικούς ερυθρούς οίνους, αλλά στο σύνολο των κρασιών του ελληνικού αμπελώνα που δοκιμάστηκαν (την ίδια αξιολόγηση απέσπασαν και δύο ετικέτες ΠΟΠ Σαντορίνη). Η λίστα των ΤΟP 100 WINES του WINE & SPIRITS παρουσιάστηκε σε ειδική έκδοση που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο.

Rapsani Grande Reserve 2009_WineAndSpirits TOP100

Η νέα σημαντική διάκριση της RAPSANI GRANDE RESERVE για το 2015 συνέπεσε με τον επετειακό 25ο τρύγο της οινοποιίας TSANTALI στην ΠΟΠ ζώνη της Ραψάνης. Αποτελεί μια ακόμη επιβράβευση για το όραμα, τη στρατηγική επένδυση για την αναβίωση του αμπελώνα και τη συνεπή δέσμευση της οικογένειας Τσάνταλη απέναντι στους αμπελουργούς της Ραψάνης, επιλογές που οδήγησαν στη δημιουργία ενός από τα πλέον σημαντικά success stories και ενός από τα πλέον καταξιωμένα wine brands με επώνυμη ζήτηση της ελληνικής οινοποιίας διεθνώς.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s