Μαύρο Τηνιακοί Αμπελώνες @Bytheglass

Τετάρτη απόγευμα, βραδάκι μετά την εκπομπή, με τη Μερόπη Παπαδοπούλου, πάμε με την Ελένη στο Bytheglass μας έχει προϊδεάσει η Μερόπη για τα κρασιά που θέλουμε να δοκιμάσουμε μια και τα δοκίμασε η ίδια το μεσημέρι!

Mavro Τηνιακοί Αμπελώνες

Διαλέγω, Mavro T-Oinos από τους Τηνιακούς Αμπελώνες, Μαυροτράγανο και Αυγουστιάτης, καινούργια ετικέτα , δυνατό σημείο το στόμα, τανίνες στο φουλ αλλά κρασί φίνο και μεταξένιο, ώριμο, με Τηνιακή μύτη, θυμάρια ρίγανη, κόκκινα φρούτα, μέτριο προς γεμάτο στο στόμα, μακρύ και ισορροπημένο . Μου άρεσε πολύ και με ένα κοκκινιστό κρέας θα μου άρεσε ακόμη περισσότερο.

Info: Καθημερινή, «Με επικεφαλής οινολόγο τον Θάνο Φακορέλη, ειδική σύμβουλο οινολόγο τη Nadine Gublin, οινολόγο την Ελένη Αλευρά και υπεύθυνο αμπελώνων τον Μιχάλη Τζανουλίνο, ο Αλέξανδρος Αβατάγκελος ξεκίνησε τις φυτεύσεις των αμπελώνων του από το 2002 μέχρι το 2005. Τα 100 στρέμματα με Ασύρτικο, Μαυροτράγανο, Μαλαγουζιά και Αυγουστιάτη βρίσκονται φυτεμένα σε 4 σημεία, σε υψόμετρο περίπου 450, γύρω από τον Φαλατάδο. Το σύγχρονο, μικρό οινοποιείο βρίσκεται στο μέσον του ενός από τα αμπελοτεμάχια και ο πρώτος τρύγος έγινε το 2008. Η ετήσια παραγωγή κυμαίνεται από 15.000 έως 17.000 φιάλες, μοιρασμένη ανάμεσα σε 4 ετικέτες με το brand name T-Oinos, τρεις εκ των οποίων μονοποικιλιακές συν ένα χαρμάνι Μαυροτράγανου με Αυγουστιάτη. Τα κρασιά τα βρίσκουμε σε επιλεγμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα, ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους εξάγεται.  
Επισκέψιμο κατόπιν συνεννοήσεως, Τ/22830-41.120″ #wine #winetasting #bytheglass

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s