“Οροπέδιο” Μαντινεία

Σε ένα εξαιρετικό χώρο, στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας, είχαμε τη χαρά να δοκιμάσουμε, το “Οροπέδιο” από την Οινοποιία Μπουτάρη!

 

Ένα άριστο λευκό κρασί, από επιλεγμένους αμπελώνες του οροπεδίου της Αρκαδίας.
Το «Οροπέδιο» είναι αποτέλεσμα της βαθιάς γνώσης, των πειραματισμών ετών με την ποικιλία Μοσχοφίλερο, αλλά και της σπουδαίας εμπειρίας που παρέλαβε η οινοποιία Μπουτάρη από την εταιρία Καμπά η οποία δραστηριοποιήθηκε στη περιοχή της Μαντίνειας από τα μέσα του περασμένου αιώνα. Το «Οροπέδιο» αποτελεί την καλύτερη έκφραση της ποικιλίας Μοσχοφίλερο, η οποία χρωστάει την αναβίωση και ανάδειξή της παγκοσμίως στην ομώνυμη οινοποιία. 

Μας υποδέχθηκαν με ένα εξαιρετικό αφρώδες του 2007 από τους Πειραματικούς Οίνους Μπουτάρη και ένα γεύμα που ετοιμάστηκε μετά από συνεργασία του chef του Μουσείου Γαστρονομίας και του Γιάννη Βογιατζή έτσι ώστε όλα τα πιάτα να ταιριάζουν και να αναδεικνύουν τη νέα Μαντινεία του Κτήματος, το “Οροπέδιο”.

Ο Κωνσταντίνος Μπουτάρης τόνισε στην ομιλία του τους λόγους που οδήγησαν την εταιρεία στη δημιουργία της νέας αυτής Μαντινείας,  μίλησε για την ιδιαιτερότητα των κρασιών, τον διαρκή αγώνα για να ανταποκριθούν στις ανάγκες και στις προτιμήσεις των καταναλωτών αλλά και την συνέπεια που οφείλουν να έχουν απέναντι στον οινόφιλο και την ιστορία της “κληρονομιάς”.

Το νέο  κρασί προέρχεται από συγκεκριμένους αμπελώνες οι οποίοι καλλιεργούνται σε χαλικώδη εδάφη χαμηλών αποδόσεων ανά πρέμνο. Από αυτά τα αμπέλια επιλέγονται προσεκτικά τα σταφύλια, προκειμένου να διασφαλιστεί η άριστη υγιεινή κατάστασή τους. Στην οινοποίηση εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλιση και στο τέλος το κρασί περνά για σύντομο χρονικό διάστημα από δρύινα, γαλλικά βαρέλια.

Στο «Οροπέδιο» το Μοσχοφίλερο ξεδιπλώνει ένα σπάνιο, αριστοκρατικό και χαρισματικό χαρακτήρα. Φίνα αρώματα μεγάλης  διάρκειας, δομή, όγκος, πολυπλοκότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά του κρασιού που το κάνουν διακριτικό και φινετσάτο, τα οποία αναδεικνύονται και μέσα από την υψηλής αισθητικής εμφάνιση της φιάλης και της ετικέτας του. Κυρίαρχο δημιουργικό όχημα της ανάγλυφης ετικέτας είναι ο τοπογραφικός χάρτης της περιοχής του οροπεδίου της Μαντίνειας, με το υψομετρικό (650.00) το οποίο παραπέμπει στο υψόμετρο της περιοχής όπου ξεδιπλώνονται τα αρώματα και τα χαρακτηριστικά του Μοσχοφίλερου στο μέγιστο βαθμό.

Το «Οροπέδιο» θα το βρουν οι καταναλωτές μόνο σε επιλεγμένες κάβες και εστιατόρια Boutari ‪#‎drinkgreekwine‬  ‪#‎Moschofilero‬  #oropedioboutari #oropedio 

Εμείς το βρήκαμε, κομψό, μυρωδάτο, ισορροπημένο, δροσερό και παιχνιδιάρικο!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s