Αφρός και Φυσαλλίδες 2015

_DSC4953Έφτασε και φέτος η στιγμή που με λαχτάρα περιμένουν οι οινόφιλοι της πρωτεύουσας. Πρόκειται για την εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφρωδών οίνων «Αφρός και Φυσαλλίδες» η οποία, πιστή στο ραντεβού της, οργανώνεται για 9η χρονιά, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, την Κυριακή 22 Noεμβρίου, με ώρες λειτουργίας 12:00 – 20:00.

Η εκδήλωση «Αφρός και Φυσαλλίδες» είναι μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμαστούν αφρώδεις οίνοι της Ελλάδας και του εξωτερικού. Πολλοί έλληνες και ξένοι παραγωγοί, αυτοπροσώπως ή δια των αντιπροσώπων τους, θα δώσουν το παρόν, με αφρώδη κρασιά από τις πιο σπουδαίες οινοπαραγωγικές περιοχές του κόσμου, όπως το Asti της Ιταλίας, την Καμπανία της Γαλλίας, την Καταλονία της Ισπανίας και, βέβαια, την Ελλάδα.

Λευκά, ερυθρωπά και κόκκινα κρασιά διαφόρων επιπέδων γλυκύτητας, από εντελώς ξηρά έως πολύ γλυκά, πάντα όμως με αφρό και εκρηκτικές φυσαλλίδες, αναμένουν να δοκιμαστούν και να αναζωογονήσουν τις αισθήσεις. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται σπάνιες και ακριβές ετικέτες κορυφαίων οίκων της Καμπανίας (σαμπάνιες), που στο συγκεκριμένο τύπο κρασιών συνεχίζει να είναι το σημείο αναφοράς.

Στη χώρα μας αφρώδεις οίνοι παράγονται παραδοσιακά κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα (περιοχές Αμυνταίου και Ζίτσας), στην Αρκαδία και στη Ρόδο. Ωστόσο, πολλοί είναι πλέον οι έλληνες οινοποιοί σε όλη τη χώρα που εκτιμούν ότι η τάση προς τα αφρώδη κρασιά είναι αυξητική και γι’ αυτό επενδύουν στο προϊόν αυτό με ιδιαίτερη επιτυχία. Φέτος λοιπόν στην «Αφρός και Φυσαλλίδες» θα παρουσιαστούν αρκετά νέα αφρώδη κρασιά. Άλλωστε, οι αφρώδεις οίνοι είναι ένας από τους πιο δυναμικά ανερχόμενους τύπους κρασιών παγκοσμίως. Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως τα ελληνικά αφρώδη κρασιά έχουν βρει σημαντική διέξοδο και στο εξωτερικό, ακόμα και σε αγορές με μεγάλη παράδοση στην κατανάλωση τέτοιων κρασιών, όπως είναι π.χ. η Γερμανία.

Η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός και Φυσαλλίδες» οργανώνεται λίγο πριν από τις εορτές ― κατεξοχήν περίοδος κατανάλωσης αφρωδών οίνων ― ωστόσο στόχος των διοργανωτών είναι να φέρουν τον έλληνα καταναλωτή πιο κοντά στα αφρώδη κρασιά, καθιστώντας τα μέρος της καθημερινότητάς του, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Οι αφρώδεις οίνοι θεωρούνται από τους ειδικούς ιδανικό απεριτίφ και, γενικότερα, η καλύτερη οινική επιλογή σε περιπτώσεις όπου δεν σερβίρεται φαγητό, ενώ η τιμή τους ξεκινά κάτω από τα 10€ (για να καταλήξει, ωστόσο, ακόμα και σε… στρατοσφαιρικά επίπεδα, για τις πιο ακριβές σαμπάνιες!).

Η είσοδος στην «Αφρός και Φυσαλλίδες» κοστίζει 8€ ευρώ και περιλαμβάνει αναμνηστικό ποτήρι γευσιγνωσίας.

Συμμετέχουν:

ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΚΤΗΜΑ ΤΣΕΛΕΠΟΥ
ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
KTHMA KΑΡΑΝΙΚΑ
CAVINO
AMBYΞ
ΚΤΗΜΑ ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ
CAIR
ΜΑΤΑΜΗΣ
ΚΤΗΜΑ ΠΙΕΡΙΑ ΕΡΑΤΕΙΝΗ
ΖΟΙΝΟΣ
CELLIER
WINE BOX
SANTO WINES
WINE GARAGE
WSPC The Place to Study Wine
ΤΣΙΛΙΛΗΣ
SUNSET COLLECTION
ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ
VINALIA

afros

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s